iPhone 4s

iphone4sApple är som många vet, idag ett av världens absolut högst värderade företag, med en omsättning på över 150 miljarder dollar och konsumenter vilka alltid vill ha den nyaste versionen av sina Apple-produkter, så kan man säga att även framtiden ser ljus ut. Det kanske största flaggskeppet är troligen iPhone, som i början av 2012 sålts i över 218 miljoner enheter.

iPhpne finns som bekant i flera versioner, denna artikel ämnar att recensera version 4s, uppdateringen av iPhone 4.

iPhone 4s är en riktigt bra telefon som egentligen inte saknar någonting.  Den har en kamera som väl motsvarar en hygglig digitalkamera, en fullgod mp3-spelare och en applikationsshop med hundratusentals fria- och betalappar. Att surfa på nätet är lätt som en plätt – och snabbt! I princip skulle man kunna säga till den som bara använder sin dator till att maila, läsa tidningen och betala räkningen bara behöver skaffa en iPhone istället – den klarar allt detta.

Skillnaden mellan denna telefon och dess föregångare är helt enkelt föregångarna. Operativsystemet är precis som på alla andra Appleenheter iOS, så någon annorlunda upplevelse i menysystem och inställningar får man inte.

Om man ska säga något negativt alls om denna telefon, vilket gäller för de andra iPhonemodellerna också, är att även om iOS är ett kanonbra operativsystem, så är man låst vid dess funktioner. Skillnaden mot Android-systemen är att där blir telefonen mer flexibel då du i Android kan göra i princip vad som helst. Detta medför dock också att systemet blir mer instabilt och känsligt, så i slutändan vinner nog iOS ändå.