Digital printing för tillverkande företag

Har du ett företag inom tillverkningsindustrin eller ett som är relaterat på något sätt till det, har du behov av märkning av olika slag. Oavsett om du behöver datummärka kartonger, skapa streckkoder eller serialiserad data finns nya innovationer. Nya maskiner är specialiserade och har som uppgift att vara kostnadseffektiva.

Det är framförallt industriella skrivare som blivit utformade utifrån de senaste innovationerna och är en del av den fjärde industriella revolutionen. Eftersom lösningarna är digitala går det också att få skräddarsydda märkningar.

Digitaliseringen bidrar till enorma fördelar

Trots att tillverkningsindustrin är bred finns många varierande verktyg som passar olika verksamheter. Förutom att du kan använda laserskrivare, så som exempelvis en CO2-laser, finns även fiberlaser. Dessutom kan du välja olika varianter som kontinuerlig och termisk bläckstråleskrivare. Det finns även olika tryckvarianter, såsom Print and Apply och Drop on Demand eller övertryck som fungerar med värmetransfer.

När du har en unik verksamhet eller bara vill satsa på optimal anpassning, finns möjligheten att få skräddarsydda lösningar av experter. Det här innebär att din verksamhet blir analyserad utifrån företagsbehov med sikte på en helhetslösning. Exempelvis kan det vara att lösa vissa moment som märkstationen saknar. Innovativa produktmärkningsföretaget Domino bidrar med unika helhetslösningar, vilket ger kostnadseffektiva märkprocesser. Läs mer här för fakta och information.