Få en roligare spelupplevelse

Att spela på datorn har gett oss möjligheten att spela med människor från hela världen, att koppla bort vardagen eller få chansen att vinna miljoner på en progressiv jackpott. Beroende på vad du spelar finns det olika metoder för att få en bättre spelupplevelse. För dig som nyligen fått upp ögonen för datorspel kan den här artikeln vara till stor hjälp!

Bättre dator

Se över vilka specifikationer din nuvarande dator har. En vanlig paketdator för 6-7000 kronor fungerar bra när du bara vill spela några enkla flashspel eller återuppleva några klassiker. Vill du spela MMORPG-spel och utforska stora världar, behöver du en bra dator. Du kanske måste byta ut din dator mot en riktig speldator. Du vill ha bra grafik för att se detaljerna och inte tvingas vänta flera minuter medan spelet laddas. För att klara av krävande spelen behövs en dator i en högre prisklass, satsa på en dator i 10-15 000 kronors-klassen istället. Den bästa datorn är faktiskt den du bygger själv. Har du inga kunskaper om datorkomponenter finns det gott om spel- och dataforum där du får hjälp att hitta de bästa komponenterna. Oftast blir datorn några tusen billigare än om du köper en färdig ”speldator”!

Erbjudanden

Speciella erbjudanden finns inom alla spelkategorier. Erbjudanden gör att du får lite mer för pengarna eller lite intressantare upplevelse. Visst hade det känts fantastiskt att vinna 1000 kronor utan att ha satsa några egna pengar? Eller att du 40% rabatt på ett spel du varit nyfiken på ända sedan det släpptes men inte haft råd att köpa?

Vara bekväm

Även det roligaste spelet i världen går inte att spela i flera timmar om du får ont i kroppen medan du spelar. Din spelhörna ska vara en bekväm fristad. Det är inte för intet som det finns gamingstolar idag. De är utformade för att bästa ergonomi medan du grindar guld i WOW. Gamingstolarna är höj- och sänkbara och armstöden går att justera fram och tillbaka samt i sidled. Alla de olika inställningarna gör det lätt att anpassa stolen efter din egen kropp. Även saker som rumstemperaturen och belysning är viktiga faktorer om du spelar mycket. En dator går varm när du spelar och i mindre rum blir de nästan som små element. Ställ ned temperaturen på ditt vanliga element till 18 grader. Även om det känns mysigt att spela i mörkret ska du helst ha full belysning på. Det är onödigt ansträngande för ögonen att stirra på en lysande skärm omringad av skuggor. Enda gången du ska spela med lyset släckt är när du spelar skräckspel, och då är det bara för spänningens skull!