Populärt med fågelskådning

Alla har vi olika intressen och något som verkar stiga i popularitet är fågelskådning. Frågan man ställer sig är varför men det kan ha att göra med att man vill hitta något utanför datasfären och då kan det locka med att kolla upp en massa fåglar.

Bird Watching

Det kan vara fascinerande med att leta fågelarter och har man väl börjat så vill man ju fylla på sin lista med funna fåglar.  För att kunna se fåglarna så är det bra att ha en kikare, i början kan det räcka med en handkikare men allt eftersom intresset ökar så kanske kravet på kikare också ökar.

Börja att fågelskåda kring din hemort, ja varför inte utanför där du bor. Det finns ju fåglar överallt. Gå till biblioteket och låna några böcker om fåglar i Sverige samt fågelskådning. Där får du fullt med tips om vilka fåglar som är vanliga och vilka du ska ha otroligt tur att bevittna. Det går också att kolla upp Sveriges Ornitologiska Förening – Birdlife Sverige om det finns någon lokalavdelning i närheten där du bor.  Där hittar du likasinnade som kan lära dig med och ta med dig på fågelskådning på andra ställen. Det kan också vara kul att köpa en egen bok med tryckta bilder där du kan pricka av fågelsorterna du ser. Det är lite som att samla Pokémons fast roligare och verkligare!

Efter du hållit på ett tag så kommer du garanterat att åka längre sträckor för att skåda fåglar, det finns många trevliga ställen runt om i Sverige som är kända för sina fåglar. Vem har inte hört om tranorna vid Hornborgasjön bland annat. Så om du får möjlighet att besöka något så gör det. Som fågelskådare så kommer du att få fina upplevelser både av fåglar och naturen runt omkring.

Om du gillar lugn och ro kan det här var den perfekta hobbyn. Du får chansen att ge dig ut i vildmarken och sitta på en stubbe. Det kan också vara en hobby för fler än en, du kan alltid försöka få med en kompis eller din partner på att testa din nya hobby. Och som singel kan du gå på träffar för fågelskådare och har chansen att hitta din själsfrände!